New problem

So we woke up at five and decided to leave. Edgar turn on all our instruments and some of them didn’t work… No auto pilot, wind measure, dept,speed etc. The navigation plotter was working but we didn’t want to leave without the auto pilot working.

The Marina was very busy but the promised to come and help us on next day. Edgar started to open up and see if he could find som loose ends but nothing. So at the moment the boat is upside down again.

I had notice that there was a sailmaker nearby so I went ther and bought some fabric and made 2 bags for our bikes since we didn’t recive any when we bought them. We also decided to do a new clean up in the big storage since it was still smelling after the tank leaking we had in Oban.

In the afternoon the technician came to help us. After three hours opening all places , following cables they found the problem. The cable between the steering place and the instruments above the door was having a break. Tomorrow morning we will make a new cable and everything will hopefully be ok again. The wiring of the system is all connected to each other, if one fails all goes down (except our second autopilot that is totally separate as a back up)

Good that we have plenty of time

The tie really make this place look different. In the picture is Princess boat yard that builds the yachts.

Hugs Eva

Författare: saphirafstockholm

Saphir af Stockholm is our boat that will take us around the world

3 reaktioner till “New problem”

 1. Käraste Eva & Edgar! Tänk vilken tur att allt elände händer så här i början – o inte mitt ute i Atlanten!!! Även om det är förfärligt att ni ska behöva drabbas av detta, supertrist… Tur att ni har tid, som du skriver Eva. Med oss är det bara bra. Sommaren har gått fort, o varit kall till stor del. Några dagar med värmebölja. Vi åkte till Norrköping i mitten av juli (sum-sim finaler för Marcus o Julia). När vi lämnade Plintan var det +10, stormbyar o regn. När vi kom tillbaka en v senare, var det 33 gr varmt! Puh! Så har det varit. Nu är jag i Sthlm en v o hjälper till med inskolning av Isak i fskleklass/fritids, o passar även på att ta hand om Sigge. Tillbaka här i slutet på månaden för surströmmingskalas, 15-årsdag f Julia i slutet av sept. Avrundar den månaden med stor baluns i Hamar med Britt o Stefan. Lite hit-och-dit – som vanligt. Allt gott, lycka till med allt, o med Biscaya. Kramar, Katarina❤️

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

  1. Hej kul att höra från er. Ser att ni har fullt upp. Hopas ni får får en härlig helg i Norge. Hälsa från oss. Vi har äntligen kommit ner till värmen efter kylan i Skottland och England. Nu ska vi njuta av kusten i Spanien och dess goda mat.
   🥰⛵️😘🇪🇸

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: